Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve Siyaset Gündemi - 20 Eylül Salı

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Merkezi’nde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından heyet başkanları ve eşleri onuruna düzenlenecek resepsiyona katılacak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi’nin kabulünün birinci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe iştirak edecek.

- BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin açılış oturumunda yer alacak Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, BM Genel Kurulu’na hitap ettikten sonra BM Genel Sekreteri Ban tarafından düzenlenecek öğle yemeğine iştirak edecek, ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliğinde yapılacak "Mülteciler" konulu Liderler Zirvesi'ne katılacak.

- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile ayrı ayrı görüşecek Erdoğan, ABD Başkanı ve eşi tarafından heyet başkanları onuruna verilecek resepsiyona iştirak edecek.

(New York)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Doğumunun 174. Yılında Sultan İkinci Abdülhamit ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na ilişkin Dolmabahçe Sarayı Hazine-i Hassa binasında basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Hilton Bomonti Otel'de 26. Dünya Posta Kongresi̇'nin Açılış Töreni̇ ile Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek Ekonomi̇ Koordi̇nasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/19.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'un Terme ilçesini ziyaret edecek, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu'nun açılışına katılacak, Fatsa Belediyesi ve Bolaman'ı ziyaret edecek, Avrupa Bölgeler Meclisi Genel Sekreteri Mathieu Mori ile CHP Genel Merkezi'nde görüşecek.

(Samsun/10.30/11.30/13.30/14.00/Ankara/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşacak.

(Londra)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Şeyh Nawaf Al Ahmad Al Sabah ile Kuveyt Başbakan Vekili, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Mohammed Khaled Al-Hamad Al-Sabah tarafından kabul edilecek, Kuveyt Planlama ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih ile görüşecek.

(Kuveyt)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin Çorum Şeker Fabrikası üretim kampanya programına katılacak, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini, valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek.

(Çorum/10.30/13.30/14.30/15.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26. Dünya Posta Kongresi'nin açılış törenine katılacak.

(İstanbul/14.00)

4- TÜİK, ağustos ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 12 ay vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar ve ABD ile Rusya'nın ilan ettiği ateşkesle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

AA