Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve Siyaset Gündemi - 22 Eylül Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek, ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenecek programa katılacak.

- Bloomberg CEO’su Michael Bloomberg’i kabul edecek Erdoğan, Michael Bloomberg tarafından düzenlenecek üst düzey ABD’li yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısına iştirak edecek.

- Erdoğan, ABD Müslüman toplumu temsilcilerini kabul edecek, TURKEN Vakfı tarafından düzenlenecek gala yemeğine katılacak.

(New York)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Sultan II. Abdülhamid Han Döneminden İzler Sergisi"nin açılışı ile TBMM Milli Saraylar tarafından düzenlenen "Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na iştirak edecek.

(İstanbul/10.30/11.30)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

- Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

(Ankara/10.00/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Trabzon'un Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Giresun'un Eynesil, Görele ilçelerindeki sel bölgelerini ziyaret edecek.

(Trabzon/Giresun)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis ve Muş'ta ziyaretlerde bulunacak, koordinasyon toplantılarına, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış programları ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenlerine iştirak edecek.

(Bitlis/10.00-12.45/Muş/15.00-19.00)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Konya/09.00)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek.

(Erbil)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayı Tüketici Güven Endeksi ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

2- İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak'ta temaslarda bulunacak.

(Erbil)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

AA