Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi kartlarında taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılmasının hem tüketiciyi rahatlatacağını hem de ticari hayata canlılık getireceğini belirterek, "Ticaretin canlanması ekonomide büyümeye destek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bezci, yazılı açıklamasında, kredi kartı taksit sayılarına ilişkin kararları değerlendirdi.

Ticarette yaşanan tıkanıklık nedeniyle esnaf ve tüccarın zor günler geçirdiğini hatırlatan Bezci, kredi kartlarında taksit sayısının artırılması ve kredi kartı borçlarına 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirilmesinin piyasaları rahatlatacağını kaydetti.

Bezci, konut kredilerinde peşinat miktarının yüzde 25'ten 20'ye indirilmesinin de konut satışlarına olumlu yansıyacağını vurgulayarak, "Konut kredisinde faizlerin yüzde 1'in altına düşmeye başladığı bir dönemde alınan bu karar vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını kolaylaştırır." değerlendirmesinde bulundu.

Hükümetin ekonomiyi canlandırmak amacıyla alacağı her türlü tedbire destek vereceklerini belirten Bezci, şu ifadeleri kullandı:

"Kredi kartları, konut kredileri ve tüketici kredileriyle ilgili kararlardan dolayı hükümetimize teşekkür ederiz. Bu kararların kısa sürede etkisini göstereceği ve ekonomik büyümeye katkıda bulunacağı konusunda umutluyuz. Kredi kartlarında taksit sayısının 9'dan 12'ye çıkarılması hem tüketiciyi rahatlatacak hem de ticari hayata canlılık getirecek. Ticaretin canlanması ekonomide büyümeye destek olacaktır."


 

AA