Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Moody's raporunda bahsedilen, kırılganlık oluşturan konuların olduğunun doğru olduğunu, ancak kurumun, Orta Vadeli Programı (OVP) beklememesinin haksızlık olduğunu söyledi.

Ağbal, "Moody’s’in ortaya koyduğu konular, hükümet olarak zaten yapmak istediklerimiz. Yapısal reformları artırarak sürdüreceğiz. Kırılganlık oluşturan konuların olduğu doğru. Bunun tedbirlerini alacağız. Ama Moody’s yaklaşımında katılmadığım hususlar var. Bir-iki hafta içinde açıklayacağımız OVP, hem üç yılda yapacaklarımıza dair perspektif, hem yapısal reformlar konusunda program içerecek" dedi.

Moody's'in OVP ve reform çalışmalarından haberdar olduğuna dikkat çeken Ağbal, bu çalışmalar beklenmeden "böyle bir açıklama yapmak, Türkiye’ye haksızlık" dedi.

Ağbal, "Moody’s bunu (çalışmaları) biliyor. İki gün önce açıklama yapmış, “15 Temmuz sonrası kırılganlıklar giderildi. Uzun vadeli sorunlar masada” demiş, olumlu beklenti oluşturmuş. Ve ortaya bu perspektifi koyacak bir hazırlık olduğunu da biliyor. Normalde bunu beklemesi gerekir, çünkü zorlayacak bir faktör yok. Eğer buradaki tablo inandırıcı olmazsa, o zaman çıkıp inandırıcılığı yok diyebilirdi. Ama beklemeden böyle bir açıklama yapmak, Türkiye’ye haksızlık." dedi.