Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Berlin'de Almanya Federal Meclisi'ndeki konuşmasında AMB'nin "büyük buhran" tehditine karşı geldiğini savundu.

AMB Başkanı, "Para politikası önlemlerimizin tam faydalarını görmemiz için, diğer politika alanları da çok daha kararlı bir biçimde bize katılmalı, hem ülke hem de Avrupa Birliği seviyesinde" dedi.

Draghi, AMB hamlelerinin fiyat istikrarını koruduğunu, ve şimdi AMB önlemlerinin tam etki göstermesinin beklenmesi gerektiğini söyledi.

AMB'nin fiyat istikrarına yönelik risklere karşı kararlı biçimde cevap verdiğini savunan Draghi, AMB'nin ekonomik büyüme ve euro bölgesinde istihdamı desteklediğini söyledi.

Draghi, faiz oranlarının uzun süre düşük tutulmasının varlık fiyatlarının aşırı değerlenmesine neden olacağını, ancak euro bölgesi ekonomisinde veya Almanya ekonomisinde aşırı ısınma görmediğini kaydetti.

Draghi, "Faiz oranları uzun süre düşük tutulursa getiri arayışı nedeniyle varlık piyasalarında aşırı değerlenme riski oluşabilir" dedi.

Banka karlarının düşük olmasında ana etkenin AMB politikaları olmadığını savunan Draghi, "Bizim kararlarımız yetkililer tarafından teftiş ediliyor. 'Önlemlerimiz ile yasaları takip ediyoruz' diyerek bunu kastetmiştim" dedi.