Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD vadeli kontratları, Avrupa bankalarına yönelik endişeler azalırken, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisinin, Fed'den gelebilecek faiz artışını kaldırıp kaldırmayacağına yönelik yaptıkları değerlendirmelerle fazla değişmedi.

Aralık vadeli S&P 500 kontratları, New York saatiyle 06:29'da yüzde 0.1'lik artışla 2,155.75'e tırmandı. Gösterge endeks, ortalamanın altında bir işlem hacmine bağlı olarak teknoloji ve temel tüketici ürünü hisselerinin aşağı çekmesiyle Pazartesi günü yüzde 0.3 geriledi. Dow Jones vadelileri 25 puan, veya yüzde 0.1 yükselerek 18,181'e ulaştı.

Londra'da CMC Markets analisti Michael Hewson, "ABD Fed Başkanı Loretta Mester, şahin açıklamalarda bulundu, ve yatırımcılar da Cuma günü çıkacak maaş bordrosu verilerinden sonra Fed'in ne yapacağına dair daha belirgin bir fikre sahip olacak" dedi ve "Faiz artırımının piyasayı etkileme olasılığı bahsi geçen güne ve ekonominin iyi olduğunu gösteren verilerin olup olmadığına bağlı. Deutsche Bank'ın problemleri şu an sadece kış uykusunda, ve piyasa bu durum hakkında önceki kadar tedirgin değil" diye konuştu.

Yatırımcılar, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'ın açıklamalarının ardından, Fed'in Aralık'ta faiz oranlarını artırmasına yüzde 61'lik bir olasılık veriyor. Bu değer, geçen haftanın tahminlerinin yüzde 10 üzerinde.