Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkilileri, merkez bankasının Kasım ayı toplantısında gidilebilecek olası bir faiz artırımını gözardı etmeme konusunda uyarıda bulundu. Tahvil piyasası ise bu uyarıya karşın Kasım ayında gerçekleşebilecek bir faiz artırımına fazla ihtimal vermiyor.

Geçtiğimiz haftalarda, Dennis Lockhart, Loretta Mester ve Patrick Harker'in de aralarında bulunduğu bölgesel Fed başkanları, ABD ekonomisinin faiz artırımı için uygun olduğunu belirterek 2 Kasım'da gerçekleştirilecek toplantının faiz kararı için “canlı” olduğunun altını çizdiler. Traderlar ve stratejistler ise bunun karşısında ikna olmadılar. Vadeli işlemler piyasasına göre, Kasım ayında gidilebilecek bir faiz artırımı ihtimali sadece yüzde yirminin hafif üzerinde bulunuyor. Piyasanın önde gelen isimlerine göre ise bu fiyatlama bile yüksek.

Barclays Plc ve Nova Scotia gibi dealarlara göre gelecek ay gidilecek bir faiz artırımı, 2016 yılındaki sıkılaştırma sürecine ilişkin tahminlerini dörtten bire düşüren bir merkez bankasının karakterine uymuyor. Uzmanlara göre yetkililer, ABD tarihinin en çekişmeli başkanlık seçimlerine bir haftadan az bir süre kalmışken, faiz değişikliğine gitmekten kaçınacaklar.