Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de üretici fiyatlarının 2012'den beri ilk kez artmasıyla gelişen piyasa varlıkları 3 günlük düşüşü sonlandırdı.

Tayland Kralı'nın ölümünün ardından Asya para birimlerinde yükselişe baht öncülük etti. Filipin Borsası 7 günlük düşüşü sonlandırdı, Güney Kore borsası bir haftadan fazla sürenin en büyük artışına ilerledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün %0.4 yükseldi, endekste 11 sanayi grubundan 10'u yükseldi. Endeks yine de bu hafta %2.3 düştü ve 4 haftadaki en kötü haftalık performansı gerçekleştirdi.

Tayland'da SET Endeksi Kral Bhumibol Adulyadej'in ölümünün ardından %3.9 yükselerek 3 yıldan fazla bir sürenin en büyük artışını kaydetti.

Filipin borsası %0.9 artışla yedi günlük düşüşü sonlandırdı. Güney Kore'de Kospi endeksi %0.5 yükseldi. Hong Kong'ta Hang Seng endeksi %0.7 arttı. Çin'de Şanghay borsası ise %0.5 düştü.

PARA BİRİMLERİ

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 arttı, endeks haftalık bazda %0.8 düştü. Baht %0.9 artarak 2 günde %1.2 oranında değer kazansa da haftalık bazda %1.2 düştü.

Malezya ringiti ham petrolün 4. haftalık yükselişe ilerlemesiyle %0.4 kadar yükseldi. Kasım vadeli Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 50.58 dolardan işlem gördü.

Gelişen ülke piyasaları Çin'de kötü gelen ihracat verisi ve Fed'den bu yıl faiz artış beklentilerinin artmasıyla geçen 3 gün düşmüştü.

Bu hafta Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise %0.7 yükseldi.