Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hisse yatırımcıları ve para birimi traderları, dünyanın durumuna baktıklarında, iki tane çok farklı şey görüyor. Hisse senedi piyasalarında durum sakin. S&P 500 Endeksi her gün yukarı ve aşağı yönde küçük hareketler yapıyor ve gösterge endeksteki türbülans, tarihsel ortalamanın yüzde 20 altında. Bunun yanında, para birimlerindeki huzursuzluk yatışmak bilmiyor. 2014 yılında doların rallisiyle para birimlerindeki volatilite neredeyse 2 katına çıkmıştı.

S&P 500 Endeksi, kazançların tahminlerin üzerinde gelmesi ve petroldeki rallinin de desteğiyle, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.2 artarak 2,144.32'ye ulaştı ve iki hafta içerisindeki ilk arka arkaya kazancını gerçekleştirdi. Gösterge endeks, son 7 seans içerisinde ilk kez 100 günlük ortalama fiyatının üzerinde kapattı.

Yapılan röportajda, New York merkezli Peter Cecchini, "Para birimleri piyasasındaki volatilite, hisse senedi piyasasındaki volatiliteye işaret ediyor" dedi ve "Doların güçlenmeye devam etmesi, gelişen piyasalardan para çıkışına sebep olabilir ve Fed'in Aralık ayında faiz artırma ihtimali, bu durumu hızlandırabilir" diye konuştu.