Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Bankacılar Birliği'ne (BBA) göre İngiltere'deki önemli bankalar, Brexit'e ilişkin endişelerin etkisiyle, İngiltere'den ayrılmaya hazırlanıyor. Kuruma göre bazı bankalar önümüzdeki yılbaşı kadar yakın bir zamanda ülkeyi terketmeye hazır.

BBA'dan Anthony Browne, geçtiğimiz haftasonu the Observer'de kaleme aldığı yazısında, uluslararası bankaların şimdiden “acil durum” planları yapmaya başladıklarını konusunda uyarıda bulundu. Browne'ye göre bankalar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılırken finans sektörünün korumaması durumunda ülkeden ayrılma planları yapıyorlar.

Browne'nin yazısında “(Bankalar) taşınıp taşınmama arasında gidip geliyor. Birçok küçük banka yılbaşı öncesi taşınmaya başlama planları yapıyorlar; daha büyük bankaların ise 2017'nin ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor” ifadesi yer aldı.

Bankaların çoğu İngiltere'nin AB'de kalmasını desteklemişti. Bankaların AB pasaportlarını” kaybetmes korkusu, bankaların Avrupa yanlısı duruşunda kısmen etkili olmuştu. Mevcut durumda bankalar, sigorta şirketleri ve fonlar yerel otoritelere başvurmadan hizmetlerini satabiliyorlar. Birçok ABD, İsviçre, Rusya ve Çin bankası, Londra'yı AB'nin geri kalanına ulaşmak için merkez olarak kullanıyorlar.

MarketWatch