Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, birleşme ve satın alma haberlerinin hisse senedi piyasalarında iyimserliği artırmasıyla kar açıklamaları sezonunun en yoğun haftalarından birine iki haftanın en yüksek seviyesine gelerek başladı.

B/E Aerospace Inc., Rockwell Collins Inc.'nin uçak parçası üreticisini 6.4 milyar dolara alacağını açıklamasının ardından yüzde 16 yükseldi. TD Ameritrade Holding Corp., en büyük paydaşıyla birlikte Scottrade Financial Services Inc.'yi almak için anlaşmasının ardından geriledi. AT&T, Time Warner'ı almak için 85.4 milyar dolar ödeyeceği konusunda haftasonu yaptığı anlaşmadan sonra yüzde 2.6 geriledi.

S&P 500 Endeksi, üç haftanını ilk haftalık kazancını tamamlamasının ardından, New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.5 yükselerek 2,152.36'ya ulaştı.

New York'ta JonesTrading Institutional Services LLC küresel market stratejisti Yousef Abbasi, "Bugün birleşme Pazartesi'si" dedi ve "Küresel hızlanma söz konusu, ABD'deki anlaşmalar da her şeyi yukarı çekiyor. Bu durum, hem piyasanın, hem de şirketlerin anlaşmalara olan iştahını gösteriyor" diye konuştu.