Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD piyasaları, Tüketici Güveninde düşüş gösteren veri tahmini öncesi, traderlar karışık kar sonuçlarını değerlendirirken geriledi. Metaller yükseldi. 

S&P 500 Endeksi, Caterpillar Inc. ve 3M Co. gibi büyük ve tanınmış şirketlerin düşük kar tahminlerinin, General Motors Co. ve Procter & Gamble Co.'nun tahminlerin önüne geçen kar sonuçlarını telafi etmesiyle geriledi. Emtia ihracatçılarının para birimleri metallerdeki artışla yükseldi. Petrol, OPEC genel sekreterinin üretim hakkındaki anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak üzere Bağdat'a yapacağı ziyarete bağlı olarak 50 dolar civarından işlem gördü.

Hisse senedi piyasaları, yatırımcıların ABD faiz oranlarının olası artışı, kar sonuçlarının güçlülüğü ve ekonomik veriyi değerlendirmesiyle fazla değişmedi. S&P 500 üyelerinin, Apple, Alphabet ve Boeing de dahil olmak üzere üçte birinden çoğu bu hafta kar sonuçlarını açıklayacak.

Londra merkezli Robert W. Baird'de hisse senedi genel başkan yardımcısı Patrick Spencer, "Üçüncü çeyrek kar sonuçları, tahminlerin biraz daha üzerinde çıkacak gibi gözüküyor" dedi ve "Aralık'ta yapılacak olası faiz artışı hakkında endişelerimiz var. Bu durum canlılığı biraz azaltıyor" diye konuştu.