Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 10:28)

Başbakan Binali Yıldırım, "Tüm ekonomik kurguyu yüzde 5'in üzerinde büyümek için yapıyoruz" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye olarak biz 2009'da başlayan ve hala da devam etmekte olan küresel krizde ortaya koyduğumuz kararlı politikalar ve küresel krizin ilacının yatırım, istihdam, üretim olması gerektiği gerçeğinden hareketle, 2009 dışında 27 çeyrek boyunca büyümemizi sürdürdük" şeklinde konuştu.

Yıldırım,"Yüzde 3'ün altında büyümeler ülkede ilave istihdam yaratmaz, ekonomide ciddi sıçrama gerçekleştirmez. Yani büyümek tamam ama büyüme belirli bir barajın üzerinde olması lazım. O yüzden gelecek yıllar için Orta Vadeli Planda yüzde 5'in üzerinde büyümeyi tutturmak için tüm ekonomik kurgumuzu buna göre yapıyoruz. Tabii bunu yaparken de mali disiplinden vazgeçecek değiliz" dedi.

Başbakan Yıldırım, "(İş adamlarına) Bize düşen görev sizin önünüzü açmak, derdinize çözüm üretmek, engelleri kaldırmak. Onun için özellikle sizden şunu istiyorum; Burada her şeyi açık açık söyleyin, siyaset yapmayın. 'Söylersek şikayet anlamına gelir, alınırlar, işlerimiz zora girer' diye düşünmeyin. Asıl gerçekleri bizden saklarsanız o zaman üzülürüz" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım,"Burada kader birliği yapmışız. Bu ülkeye yıllardan beri emek vermişsiniz, gayret göstermişsiniz, yatırım yapmışsınız. Sizler, yerli yatırımcılar kim olursa olsun, taş üstüne taş koyan, bu ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan, istihdam oluşturan, ekonomimizin ve ekmeğimizin büyümesine katkı sağlayan herkesin başımız üzerinde yeri vardır. Türkiye'de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız, bunu bilin. Yabancı mefhumu Türkiye'deki yatırım yapanlar için geçersizdir. Bu ülkeye yatırım yapan, bu ülkenin girişimcisidir, bu ülkenin firmasıdır ve bu ülke için çalışıyor, bu ülke için üretiyor. Bunun bilincinde olarak hiçbir kısıtlama getirmeden, hiçbir ayrım yapmadan bütün sağladığımız imkanlardan sizler de aynı şekilde yararlanacaksınız" şeklinde konuştu.