Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, yenin dolar karşısında Nisan ayından bu yana görülen en düşük seviyesini görererek ihracatçıların kar görünümlerini desteklemesiyle, yükseldi. Finans sektörü hisse senetleri yükselişe öncülük etti. Nomura Holdings hisseleri olumlu finansalların ardından değer kazandı.

Topix Endeksi'nde Tokyo saatiyle 12:32'de düşen her dört hisse senedine karşılık beş hisse yükseldi. Gösterge endeks, Temmuz ayından bu yana görülen en iyi ayını kaydetmeye hazırlandı. Yen, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin artmasıyla, Temmuz ayından bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. kıdemli teknik analisti Yutaka Miura, “Zayıf yen Japonya hisselerini destekler. Yatırımcılar yavaş hareket ettiğinde ve işlem hacmi düşük olduğunda bile, piyasanın vadeliler öncülüğünde yükselmesini bekliyorum” dedi.

Japonya Topix Endeksi, TSİ 08:33'te yüzde 0.69 yükselerek 1,391.56 puan oldu. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 0.62 artarak 17,445.82 puan seviyesine geldi. Yen, dolar karşısında 105.34 seviyesinden işlem gördü.