Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hillary Clinton destekçileri FBI Direktörü James Comey'e karşı eleştirel tavrını önemli ölçüde artırdı. Direktör Comey'in, kurumun ABD eski devlet bakanı Clinton'un e-postalarıyla ilişkilendirilebilecek bir dizi belgeyi yeniden gözden geçirdiğini açıklaması, Clinton'un siyasi kampasının yara alabileceği endişelerine neden olmuştu.

ABD senatosunda Demokrat Parti'den Harry Reid, Pazar günü bir mektup ile FBI Direktörü'ne karşı beklenmedik bir çıkış yaptı. Reid, Comey'in seçime bu kadar yaklaşmışken söz konusu açıklamayı gerçekleştirerek yasaları çiğnemiş olabileceğini, buna karşın kurumun Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'u olumsuz etkileyebilecek bilgilere karşı kayıtsız kaldığını belirtti.

Reid'in ağır mektubu -tipik bir hırçın Nevada'lı tarzı- sohbet programlarında, gazete köşe yazılarında ve sosyal medyada Clinton destekçilerinden gelen, Comey'in açıklamasının yerindeliğini sorgulayıcı mesajların en serti oldu.

Yeni soruşturma, haftasonunun hem Clinton hem de Trump için çekişme içerisinde geçmesine ve ABD başkanlık yarışının alışılmadık bir boyuta taşınmasına neden oldu. Her iki kampanya da, şimdilik, duruma bilindik bir şekilde tepki verdi. Cuma ve Cumartesi Comey'in üzerine gitmesinin ardından Clinton, Pazar günü kampayasının ana temasına dönüş yaparak FBI Direktörü'ne yapılacak baskıları destekçilerine bıraktı. Trump ise Clinton'un güvenilirliğini sorgulamaya dönük eleştirilerini yeniledi. Gündeme gelen konunun Clinton'un kampanyasına gölge düşürebilecek olması Trump için kalabalıklara işaret edebileceği bir başka argüman oldu.

Bloomberg News