Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:30'da güncellendi)

Devlet tahvillerinde küresel satış dalgası, Çin'in imalat sektöründeki beklenmedik yükselişi gösteren verinin, küresel ekonomik görünüme ilişkin iyimserliği artırması sonucu yeniden başladı. Gelişe piyasa hisse senetleri ralli yaptı ve Aluminyum ve bakır değer kazandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvilleri, Fed'in çarşamba günkü faiz kararı öncesi, vadeli kontrat verilerinin yıl sona ermeden faiz artırımına gidilme olasılığını yüzde 71 olarak göstermesi ile birlikte, değer kaybetti. Bankalar Avrupa hisselerindeki satışlara öncülük ettş ve bunun sonucu, Stoxx Europe 600 Endeksi erken saatlerdeki kazancını geri verdi. Avustralya doları, merkez bankasının faiz indirimine gitmekten kaçınmasının ardından güç kazandı.

Çin'de iyileşme işaretleri, küresel hisse senetlerinin geçen ay, karışık gelen şirket karları ve büyük merkez bankalarının aşırı gevşek para politikalarını bırakacaklarına ilişkin işaretler ile birlikte, Ocak ayından bu yana en büyük kaybı gerçekleştirmesinin ardından yatırımcılara bir miktar rahatlama getirdi.

Frankfurt'ta DZ Bank AG faiz strateji ve ülke kredi müdürü Christoph Kutt, "Avrupa ülke tahvilleri, piyasanın merkez bankalarının teşvikleri artırımayacağının farkına varmaları ile birlikte zaıfladı" dedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Londra saati ile 09:11'de üç baz puan artarak yüzde 1.86'ya tırmandı. Almanya'nın 10 yıllıklarının faizi ise dört baz puan yükselerek yüzde 0.20'ye ulaştı.

(12:30'da güncellendi)