Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yaklaşan başkanlık seçimlerinin yarattığı gerginliğe bağlı olarak S&P 500 Endeksi'nin son sekiz yıl içerisinde gerçekleştirdiği en uzun düşüşünden kurtulmaya çalışmasıyla, Cuma günü çıkacak tarım dışı istihdam verisi öncesi dalgalandı.

S&P 500 Endeksi, 7 Temmuz'dan bu yana geldiği en düşük seviyeden ilerledi ve New York saatiyle 09:33'te yüzde 0.1 yükselerek 2,100.52'ye ulaştı. Vadeli kontratlar, ABC/News Washington Post'un düzenlediği anket sonuçlarının Hillary Clinton'ın başkanlık seçimlerinde %47, Donald Trump'ın ise %45 yönünde oylandığını göstermesiyle günün erken saatlerinde kazançlarını genişletti. New York Times CBS'in haberine göre ise Clinton, %45'e %42 öndeydi.

Liechtenstein LLB Asset Management hisse senetleri müdürü Christian Zogg, "Bir hafta öncesine kadar, piyasalar Clinton'ın kazanacağını işaret ederken, şimdi başkanlık seçimlerinde yarış tekrar hızlandı" dedi ve "Kimse Trump'ın seçimlerde ne yapacağını bilemiyor, bu yüzden piyasa gerginleşmeye mahkum. Ayrıca, Fed de piyasayı etkiliyor" diye konuştu.