Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Kasım Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wyndham Grand Otel'de düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Denizcilik Örgütü Dünya Denizcilik Günü programına katılacak.

(İstanbul/10.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen partisinin belediye başkanları toplantısının açılışında konuşacak.

(İzmir/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Maltepe Sahili Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Ordu Günleri'ne katılacak ve katılımcılara hitap edecek.

(İstanbul/16.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenecek "İyilik Kapısı Programı"na ve Türk Kızılayı tarafından Pendik Divan Otel'de gerçekleştirilecek "Kızılay Annesi Projesi" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/14.30 /19.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve YÖK Başkanı Yekta Saraç, "UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 3. Büyük Buluşması"na katılacak.

(Antalya/09.30)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Zırhlı Birlikler Ümitköy Kavşağı Protokol imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/12.00)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Belediyeyi ziyaret edecek; DSİ tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak, koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Karabük/10.30-15.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Çin Başbakan Yardımcısı Sayın Wang Yang, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve iki ülke arasındaki anlaşmalara imza atacak.

(Ankara/12.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali̇li̇ği, Büyükşehi̇r Beledi̇yesi̇ni, şehit Turgut Solak’ın ai̇lesi̇ni̇, Sanayi̇ Odasını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Balıkesi̇r OSB toplu açılış töreni̇ ile Balıkesi̇r Üni̇versi̇tesi̇ akademi̇k yıl açılışına katılacak Özlü, sanayi̇ci̇ ve i̇ş adamları ile yemekte buluşacak.

(Balıkesir/09.30-19.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenecek Türkiye-Hindistan İş Forumu'na iştirak edecek.

(Yeni Delhi)​

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek, İMO Dünya Denizcilik Günü yan etkinliklerine katılacak.

(İstanbul/09.45)

5- TÜİK, yılın ikinci çeyreğine ilişkin hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "İstinaf ve Kanun Yolu Semineri"ne katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın cenazesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek tören ve Üsküdar Şakirin Camisinde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/10.30/13.00)

AA