Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün Bağlar ilçesindeki ek binası yakınlarında düzenlenen bombalı araçlı saldırıda ilk belirlemelere göre 30 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne yaklaşık 200 metre uzaklıktaki, İl Emniyet Müdürlüğüne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında sabah 08.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

İlk belirlemelere göre 30 kişinin yaralandığı patlama nedeniyle çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslar tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.

Patlama sonrası olay yerinde çatışma çıktı. Patlamada hayatını kaybedenelerin olduğu belirtiliyor.

Olay yerine AFAD arama kurtarma ile itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis helikopterinin de havadan inceleme yaparak olay yerinden görüntü aldığı gözlendi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden Bağlar'daki bombalı araçlı saldıraya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"04.11.2016 Cuma günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarı’nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır.

Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde, haklımızın sağduyuyla hareket etmesi ve yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arz etmektedir."

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

HT