Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, kamu kurumlarının ağırlıklı olarak kamu bankalarında tutulan ve 90 milyar TL'yi bulan mevduatları için uygulanan mevduat faizi oranlarına üst sınır getiriliyor. Faiz oranı Merkez Bankası'nın gecelik borçlanma faizini aşmayacak.

Üst Sınır %8.25 olabilir

Sabah gazetesinin haberine göre, Ekim 2016 itibarıyle, kamu kurumlarının bankalarda 90 milyar liralık mevduatı bulunuyor. Kamunun ağırlıklı olarak kamu bankalarında tutulan mevduatına yaklaşık yüzde 11.5 faiz ödeniyor.

Habere göre, bahsedilen düzenlemenin hayata geçmesiyle kamu kurumlarının mevduatlarına ödenen faize yüzde 8.25 üst sınırı uygulanacak.

Sıra Ticari Kredilerde

Sabah gazetesi haberinde, ihtiyaç ve konut kredilerindeki faiz düşüşünün ardından, ticari kredilerde de faiz indirimi beklentisi yaşandığı belirtildi.

Geçen hafta 350 oda ve Borsa ticari kredilerde faizin aşağı çekilmesi için bir banka ile anlaşmıştı. Bu anlaşma ile, yılda yüzde 18'i bulan ticari kredilerde faiz 9.90'a inecek. KOBİ'lere yıllık yüzde 10'un altında faiz oranıyla kredi verecek bankaların sayısı da artıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ekonomi bakanları ve banka genel müdürleriyle bir araya gelerek ticari krediler konusunda faiz indirimini kısa sürede açıklaması bekleniyor.