Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse işlemlerinde bugün, sağlık hizmeti sağlayıcıları yükselirken, kamu hizmeti ve gıda ihracatçılarının elden çıkarılması, kazanan ve kaybeden firma ve endüstri gruplarını birbirinden ayırdı.

Bölgenin en büyük sektörünü oluşturan ilaç üreticileri, Donald Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanarak Avrupa bölgesinin en büyük ihracat piyasasını yönetecek olmasıyla 2008'den bu yana olan en büyük sıçrayışına yöneldi ve hisse senedi göstergelerini yukarı çekti. Rio Tinto, maden hisselerini Stoxx Europe 600 Endeksi içerisindeki en çok kazanan hisseler olmaya itti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, daha erken saatlerde gerçekleştirdiği yüzde 2.4'lük düşüşünün ardından, Londra saatiyle 16:30'da yüzde 1.4 yükseldi. İşlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 80 üzerinde seyretti. 

Londra'da JPMorgan Asset Management yöneticisi Stephen Macklow-Smith, "Orta vadede çok az şeyin değişeceğini düşünüyorum" dedi ve "Önümüzdeki 3-6 aylık dönem içerisinde, insanlar ekonomik büyümeyi iyileştirmeye ve Avrupa'daki kurumsal kazançların artmasına tekrar odaklanacaklar" diye konuştu.