Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye 10 yıl vadeli devlet tahvili faizi 23 baz puan yükselerek yüzde 10.84'e yükseldi ve 24 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye 10 yıllık tahvil faizinin getirisi bu hafta 44 baz puan yükselerek, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi sonrasından bu yana en sert yükselişi kaydetmiş oldu.

Türk lirası dolar karşısında 3.27'ye kadar gerilerken, TL'nin sadece bu haftaki kaybı yüzde 3.5'e ulaştı.

Morgan Stanley analisti Ercan Ergüzel, "Türk lirasında sürmekte olan değer kaybı ve finansal istikrara yönelik endişelere rağmen TCMB'nin 24 Kasım'da değişiklik yapmamasını bekliyoruz" dedi.

Ergüzel, "TCMB'nin, politika faizini artırmayı (açık veya gizli biçimde) değerlendirmeden önce, zorunlu karşılıklar ve rezerv opsiyonu katsayısı (ROK) gibi bazı araçları kullanmasının veya günlük Döviz ihalelerini yeniden başlatmasının daha olası olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bugün açıklanan veriye göre, cari işlemler hesabı Eylül'de 1.68 milyar dolar açık vererek, 1.95 milyar dolar seviyesindeki beklentinin altında kalmıştı. Böylece, 12 aylık cari işlemler açığı 32 milyar 412 milyon dolar olarak gerçekleşti.