Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisselerinin erken saatlerdeki yükselişi sona ererek piyasada fazla değişikliğe sebep olmadı. Yatırımcılar için gidişat, son birkaç gündür böyle.

Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanması, geçen hafta piyasa hareketleri üzerinde hakimiyet kurup endüstriler arasında açılmaya sebep olurken, Avrupa hisse senetlerini fazla değiştirmemişti. Bugün içerisinde, yatırımcılar, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin yedi gün üst üste kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelmesiyle birlikte, Aralık ayından bu yana olan en büyük dalgalanmalarla başa çıkmak zorunda kaldı. Gösterge, yüzde 0.6'lık düşüşünün ardından aynı miktarda yaptığı sıçramadan sonra, Londra saatiyle 16:36'da yüzde 0.2 geriledi.

Lizbon Banco de Investimento Global SA'da broker Steven Santos, "Bu dalgalanmalar, Avrupa hisselerinin şu an yerini koruyamadığını gösteriyor" dedi ve "Geçen haftaki başkanlık seçimleri sonrasında bir toparlanma yaşanıyor. İnsanlar, ileride ne olacağına odaklanmış durumda ve işlerin Avrupa için gayet zor olduğunun farkında" diye konuştu.