Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, motorlu taşıtlardan alınan ÖTV oranlarında yapılacak düzenlemeyle ilgili, "Sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdi. İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi.

Erkoç, "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile motorlu taşıtların ÖTV oranlarının, sadece motor silindir hacmine ve yaşına göre değil; satış fiyatına, tipine, sınıfına, taşıma kapasitesine, cinsine, emisyonuna, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilmesine yönelik olarak Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi sonrası pek çok vatandaşın sıfır kilometre araç satan bayilere giderek fiyat bilgisi almaya başladığını söyledi.

Yapılacak düzenlemenin sıfır araç satan bayilere hareketlilik getirdiğini belirten Erkoç, "İster istemez sıfır araç fiyatlarında 15-20 bin TL civarında bir artış söz konusu olacaktır." dedi. Aydın Erkoç, ÖTV farkının Türkiye’de üretilen ya da Türkiye’de montajı yapılan araçlara değil de yurt dışından ithal edilen araçlara uygulanmasının daha doğru olacağını düşündüklerini kaydetti.

AA