Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcılar yönetime geçecek yeni hükümet politikalarının ekonomik büyümeyi teşvik edeceği spekülasyonuna bağlı olarak gerçekleşen seçim sonrası yükselişi artırırken, S&P 500 Endeksi'nin tarihi rekoruna ulaşmasıyla yükseldi.

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:34'te yüzde 0.4 yükselerek 2,190.84'e ulaştı ve 15 Ağustos'taki 2,190.15'lik rekorunun üzerine çıktı. Gün içerisinde gerçekleşen rekor ise 2,193'ün üzerinde. Dow Jones Endeksi, 46.92 puan artarak 18,914.85'e ulaştı ve tarihi rekor seviyesine geldi.

S&P 500 Endeksi'nin yeni rekoru, şirketlerin 5 çeyreklik karlarındaki düşüşün bitmesiyle ve Donald Trump'ın vergileri düşürme ve mali harcamaları artırma planlarından yararlanacak endüstrilerin ekonomik büyümeye yöneleceği konusundaki iyimserliğin artmasıyla gerçekleşti. Fed Başkanı Janet Yellen, Perşembe günü yaptığı açıklamada ekonominin güçlendiğini onaylayarak merkez bankasının faiz artırımına yaklaştığını belirtti. Yellen'ın bu açıklamaları, Hazine tahvillerini aşağı çekti ve 10 yıllık vadeli kontrat getirileri yüzde 2.25 oldu. 

Pennsylvania BB&T Institutional Investment Advisors hisse senetleri genel müdürü Terry Morris, "Trump'ın Clinton'a kıyasla ekonomik büyümeyi hızlandıracağı konusunda iyimserlik mevcut" dedi ve "Ekonomi, Fed'in Aralık ayında faiz artırma ihtimalinin güçlenmesiyle toparlanmaya başladı" diye konuştu.