Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İçişleri Bakanlığı'nda 21 bin 929 kişi ihraç edildi, 12 bin 985 kişi görevinden uzaklaştırıldı. Soruşturmalar sonrası 3569 kişi ise görevine iade edildi. 467 personel halen firari olarak aranıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığına ilişkin sunum yaptı.

FETÖ ve PKK ile mücadeleye ilişkin kritik rakamları paylaşan Soylu, "Biz sadece teröristlerle mücadele etmiyoruz. Terörü ortaya çıkaran, var eden, diri tutan, destekleyen tüm etkenler ve yapılanmalarla da mücadele ediyoruz. Açık ve net ifade etmek isterim ki değil teröriste silah veren, moral verene bile tahammülümüz yoktur." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nda 21 bin 929 personeli FETÖ kapsamında ihraç edildiğini kaydeden Soylu, soruşturmaların ardından 3569 kişinin de görevine iade edildiğini söyledi.

TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISINDA REKOR
Teslim olan terörist sayısının son 17 yılda en yüksek seviyeye çıktığını belirten Soylu, 2016 yılında 457 kişinin örgütten kaçarak adli makamlara teslim olduğunu söyledi.

PKK VE FETÖ'NÜN UYUŞTURUCU AĞINA DARBE
Soylu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda piyasa değeri 4 milyar, FETÖ'ye yönelik narkoterör operasyonlarda piyasa değeri 75 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.