Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hükümeti, hızla artan emlak fiyatlarını kontrol edebilmek için çabalarını yoğunlaştırıyor. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Çin Merkez Bankası, aşırı ısınmış olarak değerlendirilen bölgelerde, mortgage kredilerine sınırlamaları artırıyor.

Söz konusu bölgelerdeki bazı bankalara, değişikliğin henüz kamuoyuna açıklanmamasından dolayı ismini vermeyen aynı kaynaklara göre, yeni konut kredisi açmalarının askıya alınması talimatı verildi. Kaynaklar, bu kentlerdeki merkez bankası şubelerinin bankalara bu talimatı sözlü verdiklerini kaydettiler. Kaynaklar bu kentlerin adlarını vermedi ve mortgage sınırlamalarının ne kadar süreceğini belirtmedi.

Konu hakkında bilgiye sahip diğer bir kaynak ise, Şanghay'daki bankalara mortgage kredilerini önceki ayki seviyelerin üzerine çıkarmamaları talimatı verildiğini belirtti. Merkez Bankası, faks yoluyla iletilen sorulara yanıt vermedi.

Singapur'da Commerzbank AG ekonomisti Zhou Hao, "Çin'in politika oryantasyonu çok daha az genişlemeci ve gelecek yılın teması balonun söndürülmesi olacak" dedi.