Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Biz İstiklal Savaşı'nı da malımızla, canımızla vermişiz. Yastığımızın altında yatan doları ne için saklarız, kara günler için. Bundan daha kara gün var mı? 77 düvel etrafımızı sarmalamış, bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar. Bu kara günden el ele çıkacağız." dedi.

Yalçın Topçu, "Geçmişte dedelerimizin Çanakkale'de, Sakarya'da Dumlupınar'da belli bir düşmanı vardı. Maşaları bir taneydi. Yunan ordusunu karşımıza dikmişlerdi. Çoluk çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden istiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık ama şimdi neyin nereden geleceği belli değil. Etnik terörle bizi kırk yıldır uğraştırdılar. Şimdi bir de FETÖ ile din maskeli bir terörle, iliklerimize kadar sızmış... Biri çıkmış Allah diye ağlamış. Hepimiz doğru şeyler söylüyor demişiz, bir gece bir baktık ki 15 Temmuz'da üstümüze kendi jetlerimiz bomba yağdırıyor, kendi helikopterlerimiz kurşun sıkıyor. Neticede Allah'a hamdolsun milletin iradesiyle onu da defettik ama mücadele sürüyor" şeklinde konuştu.

Topçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolarları bozdurun" çağrısında bulunduğunu hatırlatarak "Ben yürekten bütün milletin destekleyeceği kanaatini taşıyorum. Biz İstiklal Savaşı'nı da malımızla, canımızla vermişiz. Yastığımızın altında yatan doları ne için saklarız, kara günler için. Bundan daha kara gün var mı? 77 düvel etrafımızı sarmalamış, bizi Sevr noktasına geri döndürmeye çalışıyorlar. Bu kara günden el ele çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

HABERTÜRK