Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın "Cumhurbaşkanı'nın TL'ye sahip çıkın" kampanyasının neticelerini görmeye başladık" dedi.

TL'ye sahip çıkan vatandaşlara ve kurumlara teşekkür eden Kalın "Bu konudaki duruşumuz kararlı şekilde devam edecek,
Türkiye ekonomisinin bünyesi sağlamdır.

"EKK KARARLARI EKONOMİYİ RAHATLATACAK"

Kalın "Bugün Başbakan Yıldırım'ın açıklayacağı EKK'da alınacak tedbirler hem ekonomimizi hem milli paramızı koruma noktasında ekonomiyi rahatlatacaktır" dedi.

Kalın'ın açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar şöyle;

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

AK Parti ile MHP arasında yürüyen bir müzakere süreci var. Şu ana kadar olumlu bir süreç izliyor. Temel konularda mutabık kalındığını ifade etmek isterim. Türkiye'de daha etkin bir yönetim modeline geçmek, kuvvetler ayrılığının daha etkin olacağı bir dönemden geçiyoruz. Bu anayasa değişikliği Meclis'e gelecek, 330'a ulaşması halinde bir referandum süreci yaşayacağız.

SURİYE'DE YAŞANANLAR

Rejim savaş suçu işlemeye devam ediyor. Bu insanlık dramına dur denilmesi için herkesin harekete geçmesi gerekiyor. Rusya Federasyonu ile yürüttüğümüz bir diploması trafiği var. Biz insani yardım konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam ediyoruz.

FIRAT KALKANI

Planlandığı şekilde devam etmektedir. Rakka ve Münbiç noktasında PYD/YPG'nin buradan çekilmesi konusunda kararlılığımız sürüyor. YPG unsurlarının tamamının çekilmesi gerekirdi. Münbiç'in DEAŞ'tan temizlenmesi sevindirici bir hadisedir. DEAŞ'ı YPG ile bertaraf etmemiz veya ortadan kaldırmamız mümkün değildir. Rakka ile de bakış açımız aynıdır. Rakka DEAŞ'ın Suriye'deki en önemli üssüdür. Bu operasyonun hassasiyetle yürütülmesi önem arz etmektedir.

BloombergHT, Habertürk