Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:58'de güncellendi)

ABD hisseleri, Trump yönetiminin Amerika Birleşik Devletleri'nin ticaret ilişkilerinde düzenleme yapmasıyla dolar ile birlikte gerilerken Hazine tahvilleri yükselişe geçti. Yatırımcılar, yeni ABD başkanının mali harcamaları artırma planları hakkında daha fazla bilgi edinmeyi bekliyor. 

S&P 500 Endeksi 3 haftanın en düşük seviyesine inerken Avrupa'da hisseler, 2017 yılının en düşük seviyesine geriledi. McDonald's ve Halliburton, olumsuz sonuç açıklamalarının ardından geriledi. Dolar, dördüncü haftalık düşüşünü tamamlamasının ardından tüm büyük paralar karşısında değer kaybetti. Altın, metallerdeki yükselişle bir yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri düşüşünün ikinci gününe girdi.  

ABD başkanı Donald Trump, iş insanlarına eğer istihdamı ABD dışına taşırlarsa "sınır vergisi" uygulayacakları uyarısında bulundu. Trump, ABD'yi TPP'den çekti ve NAFTA hakkında Meksika ve Kanada liderleriyle görüşme düzenleyeceğini bildirdi.  

Para yöneticileri bu hafta, aralarında Google'ın ana şirketi Alphabet Inc., Samsung Electronics Co. ve Ali Baba Group Holding Ltd. gibi dünyanın en büyük şirketelerinin karlarını izleyecek.

Hisse senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 13:13'te yüzde 0.4 düşerek 2,261.96'ya geriledi ve 3 Ocak'tan bu yana olan en düşük seviyesine inmiş oldu. Dow Jones Endeksi, 19,765.20 puana geriledi. 

*McDonald's, ABD restoranlarındaki satışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 0.6 geriledi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 gerileyerek Aralık ayından bu yana olan en düşük seviyesine indi. 

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi zayıf dolara bağlı olarak yüzde 0.8'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.  

Para Birimleri 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 geriledi. Endeks, art arda 4 hafta gerileyerek Şubat'tan bu yana olan en uzun kayıplarını sergiledi.  Euro, dolar karşısında değer kazanarak 1.07319'a çıktı. 

*Meksika Peso'su, dolar karşısında yüzde 0.3 güçlendi. 

Emtia

*Altın vadelileri 2 ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve New York'ta yüzde 0.9'luk bir yükselişle ons başına 1,215.10 dolara yükseldi. 

*Batı Teksas Petrolü yüzde 0.4 düşerek varil başına 53.02 dolara indi. 

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri 8 baz puan azalarak yüzde 2.39'a indi. 

(21:58'de güncellendi)