Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.

Erdoğan faiz konusunda "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim. Bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz. Bu faiz politikası aslında bir sömürü aracıdır. Bunu da özellikle söylemek istiyorum. Zira girişimci, atacağı adımları neyle atacak, alacağı düşük faizli krediyle. Fakat Merkez Bankasının ilan ettiği faiz oranını ikiye katlayarak kalkıp da kredi vermeye yönelirsen yüzde 15, 16, 17 ile bu ülkede biz bir yere varamayız. Onun için finans sektörünün patronlarını özellikle insafa davet ediyorum." açıklamasını yaptı.

"FAİZ SEBEPTİR, ENFLASYON NETİCEDİR, KİMSE BİZE YURTTURMASIN"

Erdoğan: "Enflasyon için bazıları farklı sebepler üretiyorlar. Yok domates, patates, hıyar fiyatları artmış. Hepsi hikaye... Hepsinin dayandığı yer faizdir, faiz. Enflasyon neticedir, faiz sebeptir. Enflasyonu doğuran bir numaralı sebep faizdir. Faizle enflasyon doğru orantılıdır, ters orantılı değildir. Kimse bunu bize yutturmasın. Ama ne yazık ki bakıyoruz, güvendiğimiz, inandığımız birçok mahfil burada hala aynı yanlışı işliyor. Ben diyorum ki TOBB çatısı altında hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz. Hükümetimiz de inanıyorum ki bu konuda kararlı duruşla bu süreci işleyecektir." yorumunu yaptı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarını da eleştiren Cumhurbaşkanı "İşsizlikte oranı bir defa şöyle gümbür gümbür aşağıya çekmemiz lazım. O zaman, o derecelendirme kuruluşları falan filan var ya... Ne gerekçeler yazmışlar, ne gerekçeler. Sana ne be. Türkiye'de anayasa oylaması, sana ne. Sen kimsin ya..Kredi derecelendirme kuruluşları bu milletin girişimcisinin kaderini belirleyemez" ifadelerini kullandı.

Yeni bir istihdam seferberliği başlattıklarını belirten Erdoğan "Bugün başlattığımız istihdam seferberliğine birliğimizin tüm üyelerini, tüm illerimizi etkin bir şekilde katılmaya davet ediyorum." dedi.