Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Partick Harker, 2017 içerisinde 3 kez çeyrek puanlık faiz artırımına gidilmesinin ABD ekonomisi için uygun olduğu görüşünün sürdüğünü bildirdi. 

Harker yaptığı açıklamada, 2017 yılı için yüzde 2'lik bir büyüme beklerken, daha hızlı bir genişlemenin insani ve fiziki sermayeye yatırım gerektirdiğini belirtti.

Harker, "Çoğu kişi büyümeyi yüzde 2'lik görünüşümüzün üzerinde görmek istiyor, ancak Fed yetkililerine bağlı bir durum söz konusu değil" dedi. Philadelphia Fed Başkanı, işçi piyasasının bazı noktalarda işsizliğin yüksek seviyelerde kalmasıyla birlikte "aşağı yukarı tam sağlığına kavuşmuş" olduğu görüşünde. 

Enflasyon göstergeleri "genel olarak yukarı yönde hareket" gösterirken Patrick Harker, enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefine bu yıl veya gelecek yıl ulaşacağı beklentisinde. 

Bunun yanısıra Harker, Fed'in bilanço tablosunun ne zaman küçültüleceğine dair henüz bir karar alınmadığını ve şu anki varsayımlarda mali politikanın göz önünde bulundurulmadığını kaydetti.