Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yapı Kredi, uluslararası piyasalarda 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirdi.

Banka açıklamasına göre, dünyanın dört bir yanından 250'nin üzerinde yatırımcının ilgi gösterdiği tahvil ihracına yaklaşık 2 milyar dolar tutarında talep geldi.

24 Şubat 2022 vadeli tahvilin kupon oranı ve yatırımcıya getirisi yüzde 5,75 oldu.

Sağlanan bu tahvil ihracı, uluslararası piyasada Yapı Kredi'nin ve Türkiye'nin Döviz cinsinden borcu yönetebilmesine duyulan güveni göstermiş oldu.

Eurobond ihracında Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, ING, HSBC ve UniCredit görev aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, söz konusu işlemle uluslararası piyasalarda fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde başarılı performanslarını sürdürdüklerini belirtti. Açıkalın, şunları kaydetti:

"Global ve yerel ölçekte piyasaların dalgalı olduğu bu dönemde gerçekleştirdiğimiz tahvil ihracı, Türkiye ekonomisine ve Yapı Kredi'ye duyulan güvenin bir göstergesi. Yapı Kredi olarak fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi, odaklandığımız alanların başında geliyor.

Bu doğrultuda 2016 yılında çeşitli finansal araçlar vasıtasıyla sağladığımız 5,6 milyar dolarlık kaynağı ülke ekonomimize aktardık. 2017'de de bu anlayışımız kapsamında tahvil ihraçları ve diğer finansal enstrümanları kullanarak ekonomimize destek olmaya devam edeceğiz."