Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda, gazetecilerin sorusu üzerine, emekliye promosyon ödemesinde fatura ile kredi kartı veya kredili mevduat hesabı şartlarının tümden kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu, 3 yıl o bankada kalma taahünde bulunan emeklilerin promsyondan yararlanacağını açıkladı. Promosyon düzenlemesi 11 milyon 750 bin emekliyi kapsıyor.

1000 lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira; 1000-2000 lira arası 375 lira; 2000 lira üzerine 450 lira promosyon ödemesi yapılıyor.

EMEKLİ ÇİFTLERE DE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, eşlerden her ikisinin de emekli olması ve aynı bankadan aylık alması halinde sadece birinin iki otomatik ödeme talimatı vermesiyle banka promosyonu alınabileceği duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, SGK'nın 15 banka ve PTT ile emekliye promosyon ödemesi için imzaladığı protokolün ardından, bankalar mart ayı itibarıyla emeklilere promosyon ödemelerine başlayacak.

Bankalar 3 yıllık sözleşme karşılığında 11,5 milyon emekliye tek seferde aylıklarına göre 300, 375 ve 450 lira gibi değişen miktarlarda ödeme yapacak.

Promosyon ödemesi yapacak bankalar, müşterilerinden kredi kartı almaları ya da kredili mevduat hesabı oluşturmalarının yanında iki otomatik ödeme talimatı vermelerini şart koşmuştu.

Bakanlığın açıklamasına göre, eşlerden her ikisinin de emekli olması ve aynı bankadan aylık alması halinde, sadece birinin iki otomatik ödeme talimatı vermesiyle banka promosyonu alınabilecek.

HT