Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyümeyi destekleyici gündemini derinleştireceği görüşü dolar endeksini yükseltirken Asya'da çoğu gelişen ülke piyasa para birimi ise düştü.

Öte yandan bugün Fed'in 2 numaralı ismi Stanley Fischer bankanın bu yıl 2 veya daha fazla faiz artışı yapabileceğini belirtti.

Çin'de onshore yuan Merkez Bankası'nın günlük fixing'i azaltmasıyla 3 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan yükseldi. Şanghay Borsası %0.4 ile 3. günde de  düştü.

Güney Kore wonu dün 5 ayın zirvesine çıkarken bugün %0.1 düştü. Tayvan doları %0.4 ile 9 Mart'tan beri en büyük düşüşü kaydetti. Ülke tahvilleri düşerken borsa ise 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Hint rupisi 3. günde de yükselerek Ekim 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Sensex endeksi 2. günde de yükseldi. Tayland bahtı 2. günde de değer kaybederken 10 yıllık tahviller 3. günde arttı. Tayland MB faiz oranını değiştirmeyerek %1.50 bıraktı. Bloomberg anketine katılan uzmanları da faizlerde değişim beklemiyordu. Banka bu yıl için büyüme tahminini ise %3.2'den %3.4'e yükseltti.

Endonezya rupisi düşerken Jakarta borsası 2 haftanın zirvesine çıktı, 10 yıllık tahviller 4. günde de yükseldi.

Malezya ringiti değer kaybetti, 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan arttı. FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi ise geriledi.

Filipin pesosu 2. günde düşerken ülke borsası da bugün geriledi.