Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uzmanlar geçtiğimiz günlerde yükseliş trendini hızlandıran ve tarihi rekor seviyeleri test eden Borsaya dair beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı.

Tacirler Yatırım Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen borsada yükselişin sürmesi için farklı  haber akışı gerektiğini, yukarı hareketin sınırlı olabileceğini kaydetti.

Gökşen konuya dair "Borsada bundan sonrası için farklı haber akışı gelmesi gerekiyor. Büyümeyi tekrar tekrar konuşacağız, yukarı revizyonları görüyoruz, bunun olumlu etkileri olabilir ama şu an faiz ve kur görünümü borsada daha fazla yükselişi imkanının sınırlı olduğunu gösteriyor.

Küresel anlamda hala bir risk iştahı var, bundan hafifçe yararlanan Türkiye var. Ama yurtdışı aynı iveyle devam eder mi şüpheliyim. Bu ivmenin yavaşlayacağını bekliyorum. Borsada da ben yukarı yönlü hareketin sınırlı olmasını beklerim" değerlendirmesini yaptı.

"BORSAYI PAHALI BULUYORUM"  

Gedik Private Varlık Yönetimi Direktörü Taner Özarslan ise borsanın pahalı olduğunu söyledi. Özarslan, "70 binlerden 100 binlere yaklaştı bu beklenmeyen bir yükselişti. Biraz fazla olduğu varsayılabilir. Çünkü borsa ekonominin aynasıdır diye bakmak lazım.

Borsada yükseliş fazla oldu denebilir. İşsizlik yüksek, genel olarak zayıflayan bir büyüme var..Bu faizlerle zaten çok da mümkün değil..Bankaların karları iyi geldi ama bu hep sürecek bir karlılık değil.. O yüzden borsanın genel seviyesini pahalı buluyorum." yorumunu yaptı.

Mayıs ayının ilk 10 gününde rekor üzerine rekor kıran BIST 100 Endeksi bugün de 96 bin 600 ile rekor tazeledi.