Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Üniversitesi'nde düzenlenen TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan "Kredi faizleri noktasında her yerde yüksek faizden şikayet var mı? Var. Bunu dillendiren bir Cumhurbaşkanı olarak bu konuyu hep gündemimde tuttum, hala gündemimde, gündemimde olmaya devam edecek..Çok açık söylüyorum; yüksek faizi sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var. Bunun çözülmesi şart Allah'ın izniyle bunu da çözeceğiz" dedi.

"BÜROKRATİK OLİGARŞİ HER YERDE SORUN OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Erdoğan "Büyük yatırımcılarımıza hep destek olduk. Şehirlerimize ziyaretimizde iş dünyamızla hep bir araya gelmeye çalıştık. Yurt dışına iş adamlarımızla birlikte gittik.  Bürokratik oligarşi her yerde sorun olmaya devam ediyor." dedi.

"6 AYLIK YOL HARİTASI İSTEYECEĞİM"

Erdoğan "Yıl sonuna kadar bütün bakan arkadaşlarımızdan şunu kendilerinden yapmalarını istedim; "Yol haritanızı 6 aylık olarak hazırlayın getirin" diyeceğim. Biz 6 aylık yol haritası ile 2019'un hazırlıklarını yürüteceğiz. 

Bu konuda herkes 'benim de burada sırtanacağım bir yük vardır' anlayışında olacaktır." Türkiye 2035 yılında 90 milyonu aşacak olan nüfusu ile bu bakımdan dünyanın ilk 20 ülkesinden biri olarak gücünü devam ettirecek. Rekabet gücümüz de her sene yükselecektir.  

"ŞIRNAK CİZRE'YE, HAKKARİ YÜKSEKOVA'YA DÖNÜŞECEK"

"Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Şırnak'ı, Hakkari'yi nasıl şehir yapmışlar diye şaşarsınız. Bir kalkınma hamlesi yapacaksanız şehircilikten başlayacaksınız."

YERLİ OTOMOBİL AÇIKLAMASI

"Bir teklifim var, gelin yerli otomobilimizi TOBB camiasının içinden çıkaralım. Bu millete montaj yakışmıyor."

Haberturk.com