Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların dikkatlerini Çin'in kredi notunun düşürülmesi ve petrolde üretim kısıntısı anlaşmasının yarınki OPEC toplantısında uzatılma ihtimalinin yarattığı iyimser havaya çevirmesiyle yatay seyretti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da 08:36 itibariyle yatay seyrediyordu. Gayrimenkul hisseleri, en iyi performans gösteren sektörler arasındaydı. Vonavia SE faaliyetlerden sağlanan fonlarda tüm yıl için tahminini yükseltti. Madencilik hisseleri metal fiyatlarındaki düşüş ve dünyanın en büyük emtia tüketicisi Çin'in kredi notunun düşürülmesi ile birlikte en kötü performans gösteren sektör oldu. Stoxx 600 Endeksi dün, Almanya ve Fransa'dan gelen güçlü ekonomik verilerin dönemsel şirket hisselerindeki yükselişi desteklemesi ile yüzde 0.2 yükseldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, finansal gücün görünümünün kötüleşeceğini kaydederek, Çin'in kredi notunu düşürdü.

İsviçre'nin emtia devi Glencore Plc, tahıl işiyle uğraşan ABD'li Bunge Ltd.'yle karşılıklı mutabakata dayalı bir ticari birleşmeyle ilgili resmi olmayan temaslarda bulunduğunu açıkladıktan sonra, yüzde 1.9 düştü.

OPEC ve müttefileri, fiyatları desteklemek ve ekonomilerini canlandırmak amacıyla, petrol üretimi kısıntısının dokuz ay daha uzatılması konusunda anlaşmaya yaklaştılar.

Dikkatler ayrıca, faiz artırımının hızına ilişkin işaretlerin gelebileceği Fed'in son toplantısının tutanakları ile birlikte ABD üzerinde olacak.