Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:09'da güncellendi)

ABD hisseleri, kendilerini tüm zamanların rekoruna taşıyan rallinin son bulmasının ardından geriledi. Dolar, yatırımcılar ABD ekonomisinin sağlam olduğunu gösteren veriyi değerlendirirken petrol ile birlikte dalgalandı.

S&P 500 Endeksi, Şubat ayından bu yana olan en uzun rallisinin ardından kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi ve işlem hacmi, günün bu saatinde 30 günlük ortalamanın yüzde 25 aşağısında seyrediyor. Dolar, ABD GSYİH'sinin revize edilmiş seviyesinin beklentileri aşmasıyla kayıplarını sildi. Ham petrol, OPEC'in üretim kısıtlamalarını 9 az uzatma kararının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasının ardından haftalık kayıplarına yöneldi. Sterlin, İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin Manchester'daki terör saldırısının ardından rakibi ile arasındaki farkın azaldığını gösteren anket sonrasında değer kaybetti. 

Moskova'da Sberbank CIB stratejisti Cole Akeson, "Piyasalar nihayetinde, OPEC ve müttefikleri arasındaki yenilenen anlaşmayı fazla etkileyici bulmadı," dedi ve "Piyasadaki ortak görüş, anlaşmanın küresel stoklar üzerinde ne gibi bir etkisi olacağından bağımsız olarak, OPEC ve ortaklarının daha sonra ne yapacakları konusunda fazla bir fikri olmadığı şeklinde" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:23'te fazla değişmeyerek 2,415'te kaldı. Gösterge, hafta boyunca yüzde 1.4 tırmandı ve 28 Nisan'dan bu yana olan en büyük kazancını sağladı. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saatiyle 09:31'de yüzde 0.2 geriledi. Petrol ve gaz üreticileri yüzde 1.3, otomobil üreticileri ise yüzde 0.8 kaybetti.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2'lik bir yükselişle beş günlük kazançlarını yüzde 2'ye taşıdı. 

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, sergilediği yüzde 0.2'lik düşüşün ardından yüzde 0.1 yükseldi. Endeks, hafta boyunca yüzde 0.1 kazandı. 

*Sterlin dolar karşısında yüzde 1.2 düşerek 1.2793 seviyesine indi. YouGov'un Times için yaptığı ankete göre, Muhafazakarlar'a yüzde 43 ve İşçi Partisi'ne yüzde 38 destek çıktı. Bu ay bazı anketlerde 24 puana kadar çıkan iki parti arasındaki farkta oldukça dramatik bir azalma gerçekleşti.

*Yen dolar karşısında, Perşembe günü yüzde 0.3 düştükten sonra yüzde 0.5 yükselerek 111.259 seviyesine ulaştı.

*Euro dolar karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 1.1166 seviyesine indi.

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI), önceki seansta yüzde 4.8 düşmesinin ardından yüzde 0.4 yükselerek varil başına 49.11 dolara çıktı. Petrol bu hafta neredeyse yüzde 4 ile 5 Mayıs haftasından bu yana olan en büyük haftalık kaybına yöneldi.

*Altın vadelileri, yüzde 0.8'lik yükselişle ons başına 1,270.10 dolara çıktı ve Nisan'dan bu yana olan en yüksek seviyesine yöneldi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek yüzde 2.24'e geriledi. ABD tahvilleri yükselişini dördüncü aya taşımaya hazırlanıyor.

*Almanya ve Fransa faizleri üç baz puan düştü.

Asya

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.6 düştü ve haftalık kazancını yüzde 0.6'ya daralttı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, BHP Billiton Ltd.'nin yüzde 2 düşmesi ile birlikte yüzde 0.7 geriledi.

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.5 yükseldi ve tekrar rekor seviyeye ulaştı. Endeks bu hafta yüzde 2.9 ile iki ayın en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi değişmedi ve haftayı yüzde 1.8 kazançla geçti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

(22:09'da güncellendi)