Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trumpın damadı ve başdanışmanı Jared Kushnerin, Rusyanın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerden dolayı Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) soruşturmasına takıldığı bildirildi.

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre Kushner, FBIın Rusya soruşturmasına doğrudan dahil edilmeden sadece Rus Büyükelçi ile görüşmeleri kapsamında soruşturuldu.

Buna göre Kushnern Rus Büyükelçi Kislyak ve bir Rus banka yöneticisi ile geçen yıl aralık ayında yaptığı bazı görüşmeler, FBIın Rusya soruşturmasını sürdürürken karşısına çıktı. Ardından söz konusu görüşmeleri incelemeye başlayan FBIın, bu görüşmelerle soruşturma arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığını anlamaya çalıştığı kaydedildi.

FBIın eski patronu James Comeynin görevine 10 Mayısta son veren Trump, Rusya soruşturması nedeniyle zor günler geçiriyor. Trumpın damadının görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasının Beyaz Saray ile FBI arasındaki gerilimi iyice artıracağı yorumları yapılıyor.

ABDde 8 Kasım 2016daki başkanlık seçimlerine Rusyanın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla FBI ve ABD Kongresi tarafından iki ayrı soruşturma başlatılmıştı. Seçim kampanyası döneminde Trumpın yakın ekibi ile Moskova arasında bir irtibat olup olmadığına odaklanan FBIın Rusya soruşturması, ilk kez Trumpın aile üyelerinden birinin adını bu kapsamda gündeme getirmiş oldu.