Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa'da Macron'un partisinin Meclis'te tarihi çoğunluğu sağlamasının ardından Asya'da gelişen ülke para birimleri yükseldi. Tokyo'daki Dai-ichi Life Research Institute gelişen piyasa ekonomisti Toru Nishihama seçimlerin risk algısı için oldukça pozitif olduğunu belirteek "Yatırımcılar bu hafta Fed yetkililerinin açıklamalarına odaklanacak" diye konuştu.

Çin'de onshore yuan 2 günlük düşüşü sonlandırırken Şanghay Borsası yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan düşerek %3.541 oldu.

Güney Kore wonu Cuma günü 2 ayın en düşük seviyesine yaklaşmasının ardından yükseldi, Kospi endeksi de yükselrken 10 yılık tahviller 2. günde de geriledi.

Ülkede Mayıs ayında üretici fiyatları yıllık %3.5 arttı.

Malezya ringiti değerlendirklen 10 yıllık tahviller de yükseldi, FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi geriledi. MIDF Amanah Investment'in verilerine göre yabancılar geçen hafta net 99.6 milyon ringit (23 milyon dolar) değerinde hisse senedi sattı.

Filipin pesosu ve borsası yükseldi. Endonezya rupisi 2 günlük düşüşü sonlandırmaya hazırlanırken 10 yıllıkl tahviller ve Jakarta borsası yükseldi.