Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 3.52-3.54 aralığında dalgalanan, 3.53 seviyelerinden kapanış yapan Dolar/TL yeni güne hafif düşüşle 3.52 seviyelerinden başladı. Kur öğle saatlerinde 3.51'e geriledi. Euro ise 3.93'ten işlem görüyor. 

Başbakan Binali Yıldırım dün akşam bankalara yüksek faiz uyarısı yaparak, "Bu hareketten önce son çağrıdır. Tren kalkıyor hareketten önce son çağrıyı yapıyorum. Ya adam gibi makul bir faiz oranını benimsersiniz ya da bunun da tedbirini alırız" dedi. Yıldırım, "Göstergelerimize bakıyoruz hepsi dünyanın göstergelerinden iyi. Bankalarımıza, enflasyona bakıyoruz burada işler tersine dönüyor. Bunda bir yanlışlık yok mu? Siz bu işin erbabısınız. Burada bir yanlışlık var bu doğal bir şey değil, sürdürülebilir de değil. Bunun çaresi var bunu biz tek taraflı yapmak istemiyoruz" diye konuştu. 



Bugün piyasalarda harekete neden olacak önemli bir veri bulunmuyor. Yurtiçinde Haziran ayı Tüketici Güveni açıklandı. Tüketici güveni 70'e geriledi. ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve öncü göstergeler açıklanacak. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'in de akşam saatlerinde yapacağı konuşma izlenecek.