Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mark Carney, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin faiz artışında bulunmaya başlamasının gerekebileceğini ve önümüzdeki birkaç ay boyunca harekete geçme konusunda tartışılacağını belirtti. 

Carney, Portekiz'de Çarşamba günü düzenlenen Avrupa Merkez Bankası forumunda yaptığı konuşmada, "Para Politikası Komitesi'nin karşı karşıya olduğu ikilemin hafiflediği ve politika kararında uzlaşmaya yaklaşıldığı durumda, parasal teşviğin bir miktar azaltılması muhtemelen gerekli olacak" dedi. Sterlin, Carney'nin yorumlarının ardından yükselişe geçti. 

Carney'nin geçtiğimiz hafta faiz artışı sürecine başlamak için doğru zaman olmadığı işaretlerini vermesinin ardından Çarşamba günü yaptığı yorumlar, İngiltere Merkez Bankası Başkanı'nın 15 Haziran'daki toplantıdaki pozisyonuna açıklık getirdi. Carney, faiz artırmanın, ekonomik aktivite ile birlikte büyümeyi desteklemek ve daha hızlı enflasyonla başa çıkabilmek arasındaki dengenin daha yumuşak hale gelmesine bağlı olduğunu söyledi. 

Sterlin, Carney'nin konuşmasının yayınlanmasının ardından dolar karşısında güçlendi ve Londra saatiyle 15:45'te 1.2969 seviyesinden işlem gördü.