Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bir işçi sendikasından gelen bilgiye göre, İngiltere Merkez Bankası hizmet personeli, elli yıl içerisinde ilk kez, yapılan ödemeler sebebiyle greve gitme kararı aldı.  

İngiltere'nin en büyük işçi sendikası, e-mail yoluyla, merkez bankasında bakımda, güvenlikte ve üst düzey yetkililerin özel ofislerinde görevli birlik üyelerinin yüzde 95'inin 31 Temmuz ve 3 Ağustos tarihleri arasında greve gideceğini bildirdi. İşçi sendikası, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'e duruma müdahale etmesi talebinde bulundu ve yönetimin anlaşmazlığı çözme konusunda başarısız olduğu takdirde, grevin uzatılabileceğini bildirdi. 

İngiltere Merkez Bankası'nda maaşlar ve personel morali, uzun süredir sorun teşkil etmekte. Sendika'nın açıklamasına göre, bu sorunlara, 2017 yılının mart ayından bu yana yıllık maaş ödemeleri tahminlerinin yalnızca yüzde 1 artmasıyla birlikte, yönetimin son iki yıl boyunca ödemeleri enflasyon rakamlarından daha az artırması eklendi. Tüketici fiyatları, mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.9 yükseldi.