Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası'ndaki görüşmelerle alakalı birkaç kaynağa göre, bazı yetkililer, bankanın exchange-traded fonları alımının sürdürülebilirliği konusunda giderek endişeleniyor. Kaynaklar, bu hafta yapılacak toplantıda herhangi bir değişiklik olma olasılığının oldukça düşük olduğunu ve programda ani bir değişikliğe ihtiyaç duyulmadığını bildirdi. 

Görüşmelerin özel kalması gerektiği için isim vermek istemeyen birkaç kaynaktan gelen bilgiye göre, yetkililerin endişeleri içerisinde, merkez bankasının, Nikkei-225 içerisinde bulunan bazı şirketlerin serbest hisselerine yüksek miktarlarda sahip olmak zorunda kalabileceği riski bulunuyor. Yine de, kaynaklar, 20 Temmuz'da bitecek iki günlük politika toplantısında bu konunun detaylı bir şekilde konuşulmasının pek olası olmadığını dile getirdi.   

Kaynaklar, herhangi bir değişikliğe gidilmesi durumunda, Japonya Merkez Bankası'nın, toplam alım sayısını azaltmak yerine, Nikkei'den olan alımlarını kısarak Topix hissesi alımlarını orantılı bir miktarda artırabileceğini belirtti ve değişikliğin yapılacağı zamanın, ekonominin ve enflasyonun durumu ve exchange-traded fonu alımlarının kamu tarafından ne kadar eleştirildiği gibi birtakım koşullara bağlı olduğunu dile getirdi.