Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağış sabah etkisini artırdı. Çok şiddetli bastıran yağış İstanbul'un pek çok noktasında sele neden oldu. Yağışla birlikte fırtına da etkili oldu. Yağış nedeniyle İstanbul Metrosu ve metrobüs yollarında su baskınları yaşandı, E-5'te trafik durma noktasına geldi. AKOM'dan ve İstanbul Valiliği'nden de İstanbullulara çok önemli uyarılar geldi.  Meteoroloji'den Tekirdağ ve Kırklareli için de şiddetli yağış uyarısı geldi. İBB'den yapılan açıklamada, "İtfaiye,Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, İstaç ekipleri su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor." denildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yağışların Çarşamba akşamına kadar süreceğini söyledi.

15:00'TEN İTİBAREN ETKİSİNİ AZALTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'ten itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

BAŞBAKAN: OLAY BİR AFET, CAN KAYBI YOK

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki yağış ve sel felaketi için "Olay bir afet, can kaybı yok, kontrol altında. Hasar için gereği yapılacak" açıklamasında bulundu.

İSTANBUL'A 1 YILLIK YAĞIŞIN 4'TE BİRİ SON 12 SAATTE YAĞDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da 1 yılda yağan yağmurun dörtte biri son 12 saatte yağdığı belirtildi. Yağışların çarşamba akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

BAKAN EROĞLU'NDAN UYARI

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'daki şiddetli yağışlarla ilgili olarak vatandaşlara, "Zaruret olmadıkça dışarı çıkmasınlar. Küçük arabalarla yollara çıkmasınlar, gidecekleri yerlere mümkünse toplu taşıma araçları ile gitsinler. Herhangi bir işi yoksa evde beklesin, eğer dere kenarında ise gerekirse başka yere taşınsın." uyarısında bulundu.

"ÖĞLEDEN SONRA CİDDİ YAĞIŞ GELECEK"

İstanbul Valis Vasip Şahin'den açıklama: 

Yağış akşama kadar sürecek, belediyenin bütün ihbar hatları açık. Metro ve tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tüneli'nde Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tek taraflı olarak ulaşıma durduruldu. 

İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama:

Bundan daha az yağışlarda çok daha fazla tıkanmalar olurdu. Yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım. Trafiğe çıkmazlarsa daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte. Toprak suya doydu, öğleden sonra dikkatli olunmalı. Benzer olaylar dünyanın pek çok yerinde yaşandı. Dikkatli olursak sıkıntısız atlatırız. Çok şükür İstanbul'da can kaybı olmadı.  Bir saatte metrekareye 65-110 kilogram yağış düştü. 

ULAŞTIRMA BAKANI: BU BİR AFETTİR, ZARAR KARŞILANACAK

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir afettir, ulaşılamayan nokta yok. Hasar tespit edilince zarar karşılanacak" dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: CAN KAYBI YAŞANMADI

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Kaynak, "Yolda kalanlar AKOM'u arasın" dedi.

METREKAREYE 65 KİLOGRAM YAĞIŞ

AKOM'dan yapılan açıklamada metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

VATANDAŞLAR BOTLA KURTARILIYOR

İstanbul'da yağışın en fazla etkili olduğu yerlerden olan Silivri'de mahsur kalan vatandaşlar botlarla kurtarılıyor.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA TRANSİT GEMİ GEMİŞLERİ ASKIYA ALINDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki duyuruda da İstanbul Boğazı'da 09:15 itibariyle geçişlerin durdurulduğu görülüyor.

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

YAĞIŞ ETKİSİNİ ARTIRACAK

Yağışın öğlen saatlerine doğru kent genelinde etkisini artırması ve akşam saatlerine kadar fırtına eşliğinde devam etmesi ve metrekareye 30 ila 65 kilogram yağışın düşmesinin beklendiği bildirildi.

YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, hava trafiğini de alt üst etti. Pilotlar, kötü hava koşullarını içinde barındıran elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Havada tur atmaktan dolayı uçaklar yakıt kritiğine girdi.Uçaklarda rötarlar meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri de değiştirildi.



Haberturk.com