Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın Perşembe günkü faiz kararının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında BOJ'un güçlü parasal genişlemeyi ısrarcı bir şekilde sürdüreceğini belirtti.

Enflasyon beklentilerindeki yükselişin bir miktar geçiktiğini dile getiren Kuroda, fiyatlara ve ekonomiye ilişkin risklerin aşağı doğru eğildiğini ifade etti.

Fiyat ayarlamasında şirketlerin tedbirli duruşunu sürdürdüğünü söyleyen Kuroda, düşen reel faizlerin mevcut politikanın daha etkili olduğu anlamına geldiğinin altını çizdi.

Politika faizini çok fazla negatife çekmenin genel olarak zor olduğunu dile getiren Kuroda, BOJ'un yüzde 2'lik enflasyon hedefini sürdüreceğini vurguladı.

Enflasyon hedefine ulaşılması için hedeflenen zamanın ertelenmesinin üzücü olduğunu belirten Kuroda, diğer ülkelerin de hedeflerini ertelediğini ifade etti.

Kuroda, politikada başka bir kapsamlı değerlendirmenin şu anda gerekmediğini düşündüğünü söyledi ve daha fazla genişlemeye mevcut durumunda ihtiyaç olmadığını belirtti.

Kuroda, ekonominni büyüdüğüne, şirket karlanın rekor seviyelerde olduğuna ve işsizlik oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

BOJ tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada parasal teşvik programında değişiklik olmadığı belirtilmişti.