Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bloomberg'e Cuma günü Ankara'da verdiği röportajda, Türkiye'nin maliye politikasındaki gevşemenin "kontrol edilebilir, sürdürülebilir ve ölçülebilir" olduğunu belirtti. 

Ağbal, bütçe açığının orta vadeli programda 47 milyar dolar, yani yaklaşık yüzde 1.6 seviyesinde olmasını öngördüklerini belirtti ve şu anki pozisyonlarına bakıldığında, bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 2 seviyesinin biraz altında ya da biraz üzerinde olacağı tahmininde bulunduklarını kaydetti. 

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından ekonomideki yavaşlama karşısında alınan kararların maliye politikası duruşunda etkili olduğunu belirten Ağbal, "Bugün bütün ekonomik göstergelerimiz son derece olumlu" ve "Maliye politikasında disipline verdiğimiz önem, en yüksek seviyesinde" ifadelerini kullandı. 

Ağbal, Türkiye'deki KDV sistemine ilişkin, "KDV revizyonu en ihtiyaç duyduğumuz reformlardan biri" dedi ve KDV reformunun vergi oranlarında bir artış gerektirmediğini, hedefin de vergi sistemini maliyet ögesi olmaktan çıkarıp destekleyici bir hale getirmek olduğunu belirtti.