Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Doları, Fed'in Salı günü başlayacak toplantısının öncesinde düşük bir işlem hacmiyle birlikte 14 ayın en düşük seviyesinden yükseldi ve az bir kazanç sağladı. 

Kamuya açık konuşma yetkisi olmadığı için isim vermek istemeyen Asya merkezli para birimi traderı, Nikkei Endeksi'nin yükselmesinin ardından kaldıraçlı hesaplarda yen karşısındaki kısa pozisyonların azaldığını belirtti. Fed'in faizlerde değişiklik yapmaması beklenirken, traderlra bilanço küçültme planına ilişkin yorumlar bekliyor. 

Singapur'da LGT Bank para birimi stratejisti Roy Teo, "Dolar duyarlılığı aşırı ölçüde zayıf, bu yüzden de elde edilen karlar para birimini destekliyor" dedi ve "Buradaki kilit soru, FOMC'nin son dönemde TÜFE'de gerçekleşen zayıflığın geçici olduğu konusunda emin olup olmadığı ve Fed'in, yılın ilerleyen döneminde, bilanço küçültme yolunda kat ettiği yol ve faiz artışında bulunup bulunmayacağı. Bizce bilanço tablosu Eylül ayında küçültülmeye başlanırken, Aralık ayında faiz artışı gerçekleşecek" diye konuştu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi ve 1,162.84'e çıktı.