Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TEB Yatırım Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mete Yüksel Bloomberg HT'deki Fokus programında 2017'de bankacılık sektörünün karının %20 artmasını beklediklerini söyledi.

Bankacılık sektörünün karının geçen yılın 2. çeyreğine kıyasla %7 civarında artış göstereceğini belirten Yüksel "2017'de ise bankacılık sektörünün karının %20'ler civarında artmasını bekliyoruz..Bu artışın tamamını 2017'ye yansıtmayabilirler. Bankalar karlarıyla esnek şekilde oynayabilen kurumlardır, karşılık ayırabilirler, bir bölümünü 2018'e sarkıtabilirler ama bunu yapmadıkları taktirde 2018 karlarının yatay olmasını bekleriz" yorumunu yaptı.

Yüksel Borsaya ilişkin olarak "Değerlemelere baktığımızda artık daha fazla gidecek yer olmadığını görüyoruz. Artık defansife dönme zamanıdır" diye konuştu.

FED VE TCMB

Fed'den bu akşam bir hareket beklemediklerini, söylemlerin önemli olacağını belirten Yüksel Fed'in %2'lik enflasyon hedefine ulaşamadığına dikkat çekerek "Bundan dolayı da Fed'in çıkış stratejisi gecikiyor; faiz artırımları gecikiyor. Bu nedenle biz heyecansızız" değerlendirmesini yaptı.

Yüksel TCMB'nin ise yarınki toplantısında sıkı duruşunu sürdüreceğini sözlerine ekledi.